Duik eens een steengroeve in!

Met ons Six Flags jaarabonnement liepen we vanmorgen vlotjes Six Flags Fiësta Texas binnen (na de gebruikelijke metaaldetectoren en rugzakkencontrole uiteraard). Het bijzondere aan dit park is dat het gebouwd is in een steengroeve. Veel van de achtbanen lopen dan ook half in het park, half over en soms zelfs door de stenen wanden. Toch kan Six Flags Fiësta Texas qua sfeer en gezelligheid niet tippen aan Six Flags Over Texas. Veel beton, wachtrijen met metalen kettingen, afgebladderde verf en nog meer vergane glorie. Toch waren sommige stukken wel mooi afgewerkt en goed gethematiseerd, bijvoorbeeld het deel rond de Iron Rattler was echt mooi vernieuwd.

En oh, die Iron Rattler. Oorspronkelijk was het een vervallen houten achtbaan, maar net zoals de New Texas Giant heeft men de houten sporen vervangen door metalen, de layout van de baan werd helemaal vernieuwd, de drop werd stevig aangepast en zo ontstond deze nieuwe hybrid coaster. Gloednieuw, een paar weken open. Het reclamefilmpje had onze harten al meerdere sprongetjes laten maken en vandaag konden we hem dan eindelijk uitproberen. Vijf keer. Want oh, wat was hij leuk! De 81° drop is zo steil en snel dat hij best meevalt (oef) en ook het moment waarop hij overkop gaat (best speciaal trouwens voor een achtbaan die grotendeels steunt op een houten constructie) is geweldig! Heerlijk ding! En vooral cool dat er dus nog niet veel mensen ter wereld deze nieuwe versie al hebben gedaan, en wij nu wel!!

Een andere achtbaan die een vermelding waard is, is Superman Krypton Coaster (een B&M floorless voor de kenners), een leuke, comfortabele achtbaan met grote bochten, kurkentrekkers en loopings waar je de hele dag in kan blijven zitten en heerlijk kan zweven, zwieren en zwaaien, ook weer over de rotswanden heen. Poltergeist is dan weer een iets pittiger ding, waarbij je in een paar seconden tot een hoge snelheid wordt gelanceerd en dan een ‘spaghetti’ ingaat met veel korte, kleine bochten. Ook leuk, maar mijn osteopaat zou hier niet zo tevreden mee zijn.

We kregen vandaag ook de eerste regenbuien van de reis over ons heen en ze brachten een erg welgekomen afkoeling met zich mee. Het is wel grappig dat we het nadien toch wat fris vonden buiten, terwijl het eigenlijk gewoon nog 28 graden was. Hierdoor was het ook redelijk rustig in het park, waardoor we de meeste achtbanen een paar keer konden doen! Gelukkig, want voor de rest was er nogal weinig te beleven. We ontdekten nog wel een winkel waar je je refill-beker kon laten bijtanken met een van de meer dan 100 soorten frisdrank van het Coca-Cola imperium. Fanta zero cherry, of diet coke grape enz, alles zat erin. De ene al chemischer dan de andere, maar wel spannend om te zien hoe het smaakte!

We hopen dat het weer morgen wat oké blijft, want dan staat het eerste waterpark op het programma: Schlitterbahn!

Advertentie

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Martine, Harry en BEAU schreef:

  En de achtbanenteller gaat weer de hoogte in. Ruim 300 verschillende voor Robin, Karlien gaat naar de 100 ste??? Genieten maar. Veel plezier nog. Groetjes uit het Vallon pont d’arc

  1. robinenkarlien schreef:

   Karlien zal ergens in de 80 eindigen na de reis, ik ergens rond 340 :-)

 2. Kenneth schreef:

  Die Superman doet me nogal denken aan die van Madrid en die is echt zalig! Bij de betere achtbanen ter wereld … maar die Iron Rattler ziet er zo mogelijk nóg sensationeler uit. Nieuwe nr. 1 voor jullie?

  1. robinenkarlien schreef:

   New Texas Giant vind ik stukken beter, maar Karlien vind Iron Rattler leuker omdat die wat minder heftig is. Maar het zijn absoluut twee toppers. De Superman van Fiesta Texas is een beetje te vergelijken met die van Madrid al is die laatste wel interessanter :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.