Paleispracht

Op onze vierde dag in Marrakech namen we onze 100% gids opnieuw onder de arm om de wandeling te doen door het zuidelijke deel van de Medina.

We begonnen de dag – na ons gezellig en lekker ontbijt in de Riad – met een bezoek aan twee bekende paleizen: Paleis El Bahia en Paleis El Badi. Het eerste paleis was echt mooi, met prachtige plafonds, typisch Marokkaanse tegeltjes, muren, frulletjes en prachtig houtsnijwerk. Je kon een hele route lopen door het grote paleis en bij elke kamer hing een bordje met wat uitleg over welke functie ze vroeger had. Qua toeristische bezienswaardigheden in Marrakech vonden we dit een hoogtepunt. Paleis El Badi was helemaal anders omdat het ooit vernield en geplunderd is geweest en er nu enkel nog een ruïne overblijft. Op zich was dit paleis ook indrukwekkend, maar er was wel een pak minder te zien. In dezelfde buurt van de Medina liggen ook nog de Saädische graftombes waar een of andere sultan met zijn hele dynastie begraven ligt. Om bij deze begraafplaats te komen, moet je een heel smal gangetje door (ze zijn dan ook maar pas in de 20e eeuw ontdekt), en dan kom je in een prachtige, rustige tuin terecht, met een heleboel indrukwekkende graven en gedenkstenen.

In de namiddag wilden we graag naar een gewone supermarkt om daar betrouwbare scrubproducten, rasulzeep enz. te gaan kopen. We wandelden dus weer de Medina uit en vonden tientallen soorten potjes met alle mogelijke typische schoonheidsproducten voor sauna en wellness. We namen ook wat pakjes ‘gunpowder’ mee, een noodzakelijk ingrediënt om de échte Marokkaanse muntthee te maken.

En dan gingen we snel weer de Medina in op zoek naar een gezellig terras om onze laatste uren in de warme Afrikaanse februarizon door te brengen. We genoten van de laatste zonnestralen bij de laatste tasjes muntthee en bij een prachtige rode ondergaande zon. ’s Avonds kozen we alweer een dakterras uit voor het avondmaal en ook dit keer was het eten overheerlijk. Vooral de Marokkaanse salade als voorgerecht was geweldig: je kreeg een stuk of 8 verschillende soorten gegrilde groenten en dipsausjes met ‘flatbread’ en wat gefrituurde deeghapjes. Superlekker!

De volgende dag verlieten we het Afrikaanse continent en vlogen we terug naar huis. Marrakech is ons ontzettend goed bevallen. De soeks zijn op het eerste zicht overweldigend en intens, maar als je je laat meeslepen en opgaat in het geheel, zijn ze gezellig, kleurrijk en heerlijk om in te verdwalen. We voelden ons geen moment onveilig (Marokko is ook een veilig land in Afrika), de verkopers waren soms wel opdringerig, maar vooral heel vriendelijk en ze gingen nooit over de grens. Ons hotelletje in de Medina was schitterend en we hebben een hele week overal superlekker gegeten. Uiteraard was het ook geweldig om begin februari in T-shirt te kunnen rondlopen en de hele dag terrasjes te kunnen doen. Kortom, we vonden Marrakech fantastisch en het was een mooie eerste kennismaking met Marokko. We kijken er zeker naar uit om nog meer van het land te zien!

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.