Ik zag twee beren…

Canada begot! We zijn in Canada! En het valt hier reuze mee. Na een rit van zo’n 4 uur vanmorgen, reden we de grens over en kregen we nog een extra stempel in onze paspoorten. De weg hiernaartoe was al veelbelovend. We reden door de plains, nog steeds die weidse eindeloze vlaktes van niets in de verste omtrek, met het zicht op de Rockies die steeds dichter kwamen. We reden steeds hoger en hoger de bergen in en vlak voor de grens ook al even door Glacier National Park. Het landschap van bossen, bergen en rotsen werd steeds mooier en spectaculairder. We reden Canada binnen langs de Chief Mountain Highway, en het zal wel die grote statige rots geweest zijn die overal bovenuit stak die een of andere indiaan ooit Chief Mountain genoemd zal hebben. We waren nog geen 5 minuten in Canada toen Robin opeens iets zwart in de kant ziet wandelen. Oorspronkelijk dachten we dat het gewoon weer een koe was die in de kant stond totdat Robin er voorbij reed… Duw op de rem. Hartverzakking. Robin: “Daar zit een BEER!” Auto in achteruit. Mond open. Daar zat gewoon een beer!! Een kleintje weliswaar, maar daar zat hij schattig en fantastisch te wezen: een beer, helemaal in het wild, langs de kant van de weg, rustig wat te eten. We waren compleet onder de indruk en zijn daar echt 10 minuten blijven staan kijken naar dat prachtige dier, helemaal ontroerd. Rijd je weken door Amerika, in Yellowstone en al, amper een beer te spotten. Na 5 minuten in Canada: hopla! Geweldig!! Lunchen deden we nog steeds extatisch in het dorpje Waterton. Dit dorpje ligt in het nationaal park, uiteraard vol hotels, restaurants en winkeltjes, maar hier wonen ook mensen permanent. Speciaal… Het is even wennen aan de Canadese gewoontes, maar je moet ook gewoon 15 tot 20 percent fooi geven, je krijgt gratis refills cola en de prijzen zijn natuurlijk in Canadese dollars… Het is hier dus niet zo duur als het lijkt. Onze eerste indruk van Waterton Lakes was trouwens al meteen dat het hier fantastisch is, mooi en idyllisch. Dat meer met die bergen rond, het is moeilijk te beschrijven, de foto’s zeggen ongetwijfeld meer, maar neem het van ons aan: het is hier echt schoon. We gingen ook al meteen in het kleine haventje tickets boeken voor onze wandeling morgen. We gaan een van de langere hikes doen, een van de mooiste ter wereld naar ’t schijnt: de Crypt Lake Trail. Met de boot word je naar het beginpunt gebracht aan de overkant van het meer waar een wandeling van 8,5 kilometer naar een bergmeer, Crypt Lake, klimt. De tickets voor de boot zijn gereserveerd, dat is voor morgen. Vandaag gingen we de twee routes die door het park lopen, verkennen met de auto. We waren nog maar pas het dorp uit toen er wat auto’s stil stonden. En geloof het of niet, maar weer een beer! Veel verder weg nu, maar vrij duidelijk te herkennen. Wat later passeerde er nog geiten over de weg, echt, het is niet te doen wat we hier vandaag al aan wildlife gezien hebben. Aan het einde van de eerste route was de Red Rock Canyon, een kleine canyon met een riviertje waar veel kinderen in aan het spelen waren en met rode stenen uiteraard… We wandelden wat rond en gingen vooral mensen kijken. Daar hebben we ons toch effe mee geamuseerd :-) Aan het einde van de tweede route lag Lake Cameron. Een van de hoogtepunten van het park is blijkbaar een kano huren en gaan kanoën op dat meer. Dat moesten we dus ook doen! Ook hier was het weer spectaculair mooi. Kanoën is altijd een goede relatietest: nee, gij moet links roeien. Ja, maar de wind doet ons draaien. Ja, communiceer dan beter… Enfin, iedereen die ooit met 2 in een kano heeft gezeten, zal het wel herkennen, maar we hebben het overleefd. Het was zelfs behoorlijk plezant. Onze laatste stop was aan het Prince of Wales hotel, een chique, historisch hotel – vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Old Faithful Inn in Yellowstone – dat op een bergje staat buiten het dorp, waardoor je een prachtig zicht hebt op de omgeving, de bergen en het dorp. Het zicht vanuit die lobby is echt moeilijk te overtreffen. Spectaculair! Wij hadden er geen kamer geboekt omdat het prijs/kwaliteit naar het schijnt niet zo goed is. Wij zitten hier in een basic maar schattig motelletje met zicht op de bergen. Top! Maar uiteraard gingen we wel even op die berg een kijkje nemen naar dat mooie uitzicht. Ja, Canada en vooral dan Waterton Lakes heeft na de eerste dag al veel indruk gemaakt op ons. We zijn benieuwd naar morgen!

Advertentie

12 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Frank schreef:

  Ik lees elke dag de blog, maar nu toch iets aandachtiger. Volgend jaar gaan we zelf een Vancouver Westkust doen en dit ziet er al veelbelovend uit om mee op de planning te zetten! :)

  1. robinenkarlien schreef:

   Het is absoluut de moeite. Waterton ligt niet ver van Banff NP, dus dat is makkelijk te combineren in een route.

 2. glenneke schreef:

  Wow wow wow, ‘spectaculair’ is het enige woord dat ik voor deze tekst en foto’s kan bedenken. Jaloers hoor!

  1. robinenkarlien schreef:

   Het is echt een zalige streek! Absoluut een aanrader :)

 3. Ilse Helsen schreef:

  Wat een berenverhaal … spannend! Van dit verslag heb ik zo genoten. Hoe jullie dat toch zo kunnen schrijven! Zijn jullie dan ’s avonds nooit eens te moe om dit neer te pennen? Fantastisch voor het thuisfront!

  1. robinenkarlien schreef:

   Wij zijn ’s avonds altijd te moe om er nog mee bezig te zijn, maar zolang wij merken dat de blog nog bezocht wordt, gaat het nog ;-p

 4. Ilse Helsen schreef:

  Ah ja, toen mijn zus jaren geleden in Canada was, had ze het ook meteen vlaggen met die beren. Een spoor van bloed gevolgd … en ja, mama beer met 2 kleintjes. En mama beer was heel boos, mijn zus moest rennen! Om nooit te vergeten, zei ze.

  1. robinenkarlien schreef:

   Beren hebben het ook niet zo graag dat je ze volgt of achterna zit, denk ik. Als ze doorhebben dat je ze echt met rust laat, dan zijn ze enorm onverschillig ten opzichte van menselijke aanwezigheid, merken wij :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.