Door vier staten op één dag

Over vandaag valt niet zo bijster veel te vertellen. We hadden immers onze eerste grote afstand af te leggen en brachten dus de grootste deel van de dag door in de auto, rijdend door Missouri, Iowa en Minnesota tot in Wisconsin.

Perfect op onze weg lag Adventureland, een klein en schattig familiaal pretparkje waar we toch even stopten. Blijkbaar was er een soort van bedrijvendag vandaag want het was er enorm druk. We zagen mensen ook de hele tijd betalen met van die typische gratis coupons die bedrijven uitdelen aan hun klanten. We wandelden een rondje door het park, gingen in de 4 (slechte) achtbanen die het park telt, waaronder de enige achtbaan die overkop gaat in de staat Iowa. Ocharme voor de mensen die hier wonen, want de baan rammelde en schudde zo stevig dat ze eigenlijk best zo snel mogelijk afgebroken zou moeten worden voor ieders welzijn en welbevinden. Maar ja, dan hebben ze er geen enkele meer met een looping dus laten ze ze maar verder verroesten denk ik.

Maar verder was Adventureland wel een mooi en schattig parkje, vol bomen en bankjes en zonder gedoe. Voor het eerst deze reis mochten de rugzakken gewoon mee de attracties in. Geen extreme danger en verplichte lockers hier!

Tot slot past hier nog wel een lofzang op onze Ford Edge Titanium inclusief panoramisch uitschuifbaar dak. Als we konden, namen we hem mee naar huis. Wat een zalige auto! Rijden is hier natuurlijk wel helemaal anders dan in België. Hier zegt de gps ‘Ga nu 2 uur en drie kwartier rechtdoor’, dus gaat de cruise control op en cruise je over een autostrade waar je 70 mijl per uur mag (net geen 120 km/u), waarbij je alleen af en toe moet sturen om een auto voorbij te steken. Met onze bekerhouders, airco en bluetooth entertainment center is dat een heerlijke luxe! Ik had het al over de playlist die we hier samenstellen van alle liedjes die we op de radio horen en na 16 dagen zitten we aan 50 verschillende liedjes! Belachelijk weinig! De hele tijd dezelfde (goede) muziek is leuk, maar de gsm met de playlist van Robin zorgde daarstraks toch even voor een aangename afwisseling…

Het enige nadeel aan onze midsize SUV is dat hij nogal graag drinkt (met één gallon doe je ocharme 25 mijl), maar gelukkig is de naft hier goedkoop en valt dat dus nog mee qua kost. En achter onze stoelen liggen de snacks en de boeken, dus zo’n rijdag is af en toe best een leuke ontspanning!

We zijn nu aangekomen in Wisconsin Dells, onze verblijfplaats voor de komende twee dagen. We logeren in een superschattig motelletje, dat heel erg als een camping aanvoelt. De barbecues en picknickbanken staan onder de dennenbomen voor de deur. In het zwembad en op het volleybalpleintje spelen nog kinderen. Heerlijk. Het dorpje zelf is moeilijk te beschrijven: een soort van permanente kermis vol toeristische attracties van bootje varen tot minigolf enz. We kregen hier een dik pak coupons mee en hebben zowat voor elk restaurant of elke attractie een kortingsbon. Dat soort dorpje. Dat belooft…

Advertentie

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. glenneke schreef:

  Dat is toch het park met de Disneyland-van-den-Aldi-achtige ingang, of vergis ik me? Wel leuk om zo’n minder bekend amusementspark te zien verschijnen :)

  1. robinenkarlien schreef:

   Jup! He-le-maal hetzelfde! Inkompoortjes en daarna het verhoogde treinstation met langs beide kanten een tunneltje om vervolgens in een Main Street te belanden. Hilarisch :)

 2. Ilse Helsen schreef:

  Jullie denken af en toe aan mijn verzameling borrelglaasjes? Van een pretpark is zeker niet nodig, hopelijk op het einde zeker van LA of Hollywood. Moesten er nog toppertjes op programma staan… Al bedankt op voorhand! X

  1. robinenkarlien schreef:

   LA en Hollywood laten we links liggen, maar Karlien probeert aan de glaasjes te denken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.