Vluchten naar het waterpark

Het was natuurlijk moeilijk om een dag als gisteren te evenaren. We waren vandaag ook nog wat moe na de lange enthousiaste dag in Silver Dollar City, geraakten niet uit ons bed en waren een beetje lui…

Het was dus al redelijk laat toen we eindelijk aankwamen in Worlds of Fun, een park van de Cedar Fair groep waar we met ons abonnement zo kunnen binnenwandelen. Dit park doet echt wel z’n best om het mooi en gezellig te maken. Er was alleen amper volk vandaag, en dan komt zo’n pretpark toch altijd wat troosteloos over… En die oh zo belangrijke klantenservice liet het hier toch wat afweten: overal reed er maar een trein waardoor je toch soms lang moest wachten voor de belachelijk korte rij die er stond, overal werkten er jobstudenten die hier vakantiewerk doen en amper begrijpen wat hun taak is, en vriendelijkheid zijn we hier vandaag niet zo vaak tegengekomen. Het voordeel is wel dat we de hele dag onze refill beker gratis hebben bijgevuld, terwijl we eigenlijk 1 dollar moeten betalen per keer omdat we hem niet vandaag hebben gekocht maar in een vorig park, maar de kassierster wist dat blijkbaar niet en zei telkens: You’re fine. Oké dan!

Nadat we een rondje gedaan hadden door het park in de overigens weer broeierige hitte, vluchtten we druipend van het zweet het waterpark in. Even de lazy river in, maar je moest de banden waar je mee ronddobbert  huren en je mocht ze niet gratis gebruiken. Stom en vooral minder leuk. Dan maar even de family raft in: een waterglijbaan met een groot rubberen vlot voor 4 personen. Bij de ingang stond dat het een agressieve thrill ride was met een rating van 5, evenveel als de hoogste achtbaan in het park. Raar, aangezien je rustig naar beneden dobberde in deze baan. Die Amerikanen toch met hun waarschuwingen overal: als we de bordjes met extreme danger serieus moeten nemen altijd, zijn we hier de gevaarlijkste reis ooit aan het maken. Maar goed, ook bij de family raft liep het wat fout omdat 1 persoon ocharme alle vlotten terug op de band naar boven moest leggen en tegelijk ook de mensen die uit de glijbaan kwamen, moest helpen uitstappen. Wat een chaos en geklungel. Resultaat: een wachtrij die belachelijk lang duurde. Boven bij het instappen stond Evgeni, een vermoedelijke Oostblokker die zijn zomer hier doorbrengt, wat duidelijk dik tegen zijn goesting was. Nul arbeisdvreugde, nul sympathie, nul contact met de mensen, zelfs af en toe eens met z’n ogen rollend als een kind niet deed wat hij vroeg. De lifeguards maken altijd een praatje als je instapt, plus natuurlijk de uitgebreide waarschuwingen dat je je goed moet vasthouden. Nu niks.

Maar het toppunt kwam nog. We wilden naar de ‘adult pool’ gaan, een zwembad waar alleen volwassenen mochten komen. Dat leek ons een rustige en perfecte plaats om een boekje te lezen. In het midden van het zwembad stond een cocktailbar. Mooi meegenomen dachten wij. Maar bij de ingang: “Can I see your ID?” Gast, ik ben 34, komaan laat mij binnen. Maar nee, hij hield vol. Ja maar, onze pas ligt in de locker. Je zal hem toch moeten gaan halen. Belachelijk. Alleen maar omdat er alcohol geserveerd wordt. Je mag hier rondlopen met T-shirts vol gewelddadige boodschappen maar oh wee als je in de buurt van alcohol komt en er geen 50 uitziet… Dan maar aan het gewone zwembad gaan liggen want we waren te lui om terug naar de locker te lopen.

We hebben ons daarna geweldig geamuseerd in de grote waterspeeltuin! Elk waterpark heeft er wel een: een grote toren, met allerlei trappen, netten, glijbanen en vanboven een grote emmer die af en toe omgekieperd wordt en een mega waterval veroorzaakt. Je kan zelf emmers omkieperen over mensen die onder je doorlopen, overal sprayt er water in alle richtingen en je komt er kletsnat uit. Maar wat is het leuk!!

Over de achtbanen kunnen we kort zijn: er staat er 1 goeie: Patriot, een B&M inverted. De rest is niet zo speciaal, heel slecht of saai.

Morgen staat er een hele dag waterpark op de planning in Schlitterbahn!! Met de hoogste waterglijbaan ter wereld (die me nu al een lichte kriebel in de buik bezorgt).

Advertentie

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lieve Cornelis schreef:

  Misschien moet je in 2035 nog eens proberen of je in dat zwembad mag zonder je identiteitskaart te tonen. :)

 2. Tinne De Cock schreef:

  Liefste zus Karlien en Robin
  Hoe is het daar, en is het daar wel lekker eten, en drinken jullie wel veel. Zeker veel en genoeg drinken in die hitte dat je niet uitdroogd,
  En zijn die achtbanen wel leuk daar, geniet van het mooie weer en
  Van elkaar en van die leuke parken daar, veel plezier van tinne

  1. robinenkarlien schreef:

   Wij drinken hier héél veel. Wij hebben in alle pretparken altijd een beker die we de hele dag mogen vullen met drinken, dus we gaan hier zeker niet uitdrogen! Het eten is hier goed, maar we missen wel een lekkere pasta… Groetjes, Robin en Karlien!

 3. glenneke schreef:

  Toch bijzonder dat ze in sommige Cedar Fair parken zotte dingen doen om capaciteit te draaien (jullie vertelden al goeie dingen over Kings Island en ik hoor over Cedar Point hetzelfde), maar dat men het in zo’n kleiner park niet belangrijk lijkt te vinden… Oh en over die identiteitskaart: ik vind dat zelf ook altijd crazy, maar ach. Zie het als een compliment :)

  1. robinenkarlien schreef:

   Het zijn natuurlijk ook totaal verschillende parken qua (internationale) uitstraling. Je merkt echt aan alle kanten dat Worlds of Fun echt een regionaal parkje is dat vooral mensen lokt met het waterpark.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.