Educatieve plastic dino’s

Het eerste deel van onze reis bestaat vooral uit pretparken en vandaag was Dorney Park als eerste aan de beurt. Dit park maakt onderdeel uit van de Cedar Fair Group, waarvan we nog een aantal parken zullen bezoeken, dus de dag begon met het ophalen van ons abonnement. Sowieso is dat voordeliger, er is overal gratis parking bij inbegrepen, en je krijgt 10% korting op eten en souvenirs. We waren dus blij met onze platinum season pass.

Dorney Park is een oud park dat meer dan 130 jaar bestaat en dat traditionele zie je nog in sommige attracties: een oude houten achtbaan, een kermisattractie van bijna 100 jaar oud… Super! Er stroomt ook een klein riviertje door het park en sommige stukken zijn erg groen. Jammer genoeg is het grootste deel van het park nogal lelijk: veel beton, weinig identiteit, weinig gezelligheid.

Het is wel een heel compleet park: er staan behoorlijk wat achtbanen, maar er zijn ook veel kleinere attracties die wij tof vinden: een Tilt-a-whirl (karretjes die op een draaischijf rondtollen), een soort van octopus, allemaal van die typische kermisattracties die je hier af en toe vindt in pretparken. Daarnaast is hier ook een redelijk groot waterpark. Je kan u dus makkelijk een dag bezighouden.

Dat waterpark was een aangename verkoeling, want het was nogal plakkerig vandaag. Bewolkt, maar wel 31 graden. Dus gingen we ons zwemgerief uit de auto halen en wat op ‘lazy rivers’ dobberen. Daarvan zijn we er al veel tegengekomen in waterparken: riviertjes met een lichte stroming waarin je dan in een band rustig verder dobbert, af en toe onder een watervalletje of over een stroomversnelling. Meestal doen we een paar rondjes omdat we die lazy rivers heerlijk vinden. Alleen is dit het eerste park waar je maar één rondje mag doen. Toen we bij ons beginpunt terug waren, moesten we afstappen! Wij compleet verbaasd: wat?? “Ja, ik mag jullie echt niet nog eens doorlaten, dit park heeft nogal strikte regels…” Compleet belachelijk maar we hadden het nog al gemerkt dat we niet mochten blijven zitten in een achtbaan waar niemand stond te wachten na ons. We hadden onszelf al vastgeklikt en al, maar nee, onze beugels moesten terug losgemaakt worden… Tja.. We waren op de duur verbaasd dat de mensen niet uit het golfslagbad werden gehaald na één sessie golven.. :-)

Het hoogtepunt van de dag was echter Dinosaurs Alive! (Cynisme) Elk Cedar Fair park heeft een dinogebied, waarin je voor 5 dollar kan rondwandelen tussen plastic dino’s. Wij hadden dat natuurlijk nog nooit gedaan omdat het geld kost, maar dit jaar zat de toegang bij het abonnement! Wij dus naar de dino’s die je zelf met knopjes kan bedienen en dan gaan ze brullen, of beweegt hun staart onnatuurlijk op en neer om dan met een trillende beweging weer stil te vallen. De boxen zijn slecht gecamoufleerd en stekkers zijn amper verstopt… Allemaal heel fout, maar ook educatief, en dit gebiedje lag vooral heel mooi in het groen, in een klein stukje bos!

Het is ook grappig om te zien hoeveel kinderen er hier weer op summer camp zijn. Er was vandaag heel weinig volk, maar wel heel der bussen kinderen met gekleurde T-shirts met de naam van hun summer camp erop.

We hebben vandaag ook goed ons best gedaan om gezond te eten: vanmiddag een wrap met kip en vanavond een slaatje met kip. En dat was ook zowat het enige gezonde wat hier te vinden was. Maar we doen ons best! Tegen 12u vanmiddag hadden we trouwens ons stappendoel al bereikt! Hoera! Op deze manier komen we nog drie kilo lichter terug!!

Nu zitten we op onze hotelkamer met The Big Bang Theory op tv, en daarna Conan O’Brian met zijn talkshow. Net zoals alle vorige jaren, zalig!! Vanmorgen was op de radio trouwens onze vertrouwde Morning Mash-up, en ook daar waren we extatisch om Nicole terug te horen! Ah, we zijn hier graag :-)

Advertentie

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Frank schreef:

  Stond die Demon Drop niet eerst in Cedar Point? Lijkt me nog iets leuks te zijn. Vrije val right, waar je op je rug belandt beneden?

  1. robinenkarlien schreef:

   Dat kan dat die uit Cedar Point komt! Maar toch speciaal hoor, die first generation freefalls… Da’s inderdaad eerst een verticale lift, dan rijdt die bak een meter naar voor, vrije val om dan op uw rug afgeremd worden. Daarna komen die karren terug recht. Echt doodeng was het! :)

 2. Marc Monique Tinne schreef:

  Weer leuk om jullie verslag te lezen en foto’s te bekijken. En? Nog veel dino’s opgegraven?

  1. robinenkarlien schreef:

   Karlien heeft haar best gedaan…

 3. Chantal schreef:

  Ik heb het totaal aantal pretparken op jullie trip nog niet geteld maar dit was dus de eerste van vele… Klinkt erg leuk allemaal. Wij zullen het hier wel stellen met een uitstapje naar de Efteling :-D. Keep ‘em coming, erg plezant om jullie blog dagelijks te volgen. (Verdorie, weer 24u wachten nu) ;-)

  1. robinenkarlien schreef:

   Gelukkig is dat nog altijd het beste pretpark ter wereld :)

 4. Tinne schreef:

  Lieve Karlien en Robin
  Hoe is het daar, en heb je al veel gedaan, in de pretparken.
  Hoe was jullie dag geweest. Hebben jullie veel zon daar.Wat een verslag
  Groetjes van tinne

  1. robinenkarlien schreef:

   Hey Tinne! De zon was vandaag minder van de partij: héél veel regen hier! Gelukkig zou het morgen weer heel mooi weer worden. Geniet daar ook nog van de vakantie!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.