Wandelen en wassen

Savannah is het tweede Zuiderse stadje dat we bezochten. Ook hier hangt weer die typische Zuiderse sfeer, staan er overal grote eikenbomen en magnolia’s die vol Spanish Moss hangen en zijn er prachtige en grote huizen in de antebellum stijl.

Savannah staat bekend om zijn vele parkjes, met standbeelden en fonteinen. Ook River Street is druk bezocht door toeristen. Wij maakten vandaag dus een wandeling door de stad, die begon langs de rivier, en dan langs allerlei pleintjes en parkjes uitkwam in Forsyth Park, een groot en mooi park met een historische fontein uit 1988.

Op de terugweg stopten we bij Leopold’s Ice Cream, dat in de top 10 van de beste plaatsen in Savannah stond. En terecht! Deze ijs- en broodjesbar stamt uit 1919 en werd opgericht door de Leopold Brothers. Later werd een van de zonen van de oprichters een Hollywood producer, dus overal hingen filmposters tegen de muren. De toog en de koffiemachine waren nog origineel uit de eerste winkel! We aten hier een overheerlijk ijsje, met caramel, chocola, saus, slagroom en een kers, alles erop en eraan dus!

Tegen de vroege namiddag vertrokken we naar St. Marys, onze uitvalsbasis voor Cumberland Island, waar we morgen een rondleiding van de NPS geboekt hebben. We wilden op tijd aankomen om nog te kunnen wassen. We hebben ingepakt voor zo’n 3 weken, dus als we overmorgen met een valies vol propere kleren naar Orlando kunnen rijden, komt dat perfect uit.

We logeren hier in Emma’ Cottage House, waar we een ongelofelijk gezellige kamer met mezzanine hebben in het Cottage house naast het huis waar de uitbaters wonen en hun dochter met haar gezin. We mochten onze was bij hen doen, dus we hebben hun 2 wasmachines ingepalmd en die staan nu te draaien. Buiten onweert het en het is al een half uur aan het gieten, maar we zitten hier goed.

Als het opklaart, kunnen we het kleine dorpje in (we mogen hun fietsen zelfs gebruiken) en kunnen we iets zoeken om te gaan eten. Bij de plaatselijke Market kunnen we een lunch gaan bestellen voor morgen. En dan is het vroeg uit de veren voor een bezoek aan Cumberland Island!

Advertentie

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ilse Helsen schreef:

  Oh jeetje, ik bekijk de foto’s hier rond 9u in de ochtend. Wat is dat laatste heerlijke vettige gerecht, seg? Het water komt me hier in de mond en dat op nuchtere maag. Ziet er heerlijk uit. Het is daar toch helemaal een andere natuur dan aan de Westkust, hoor. Prachtig, die bomen. Ik kan er niet aan doen, maar ik waan me nog steeds in de burgeroorlog van Amerika. Ik herken zoveel van de reeks North and South. Blijf daar nog maar een tijdje rondhangen … En nu hop met propere kleren naar de volgende bestemming. XXX

  1. robinenkarlien schreef:

   Ik denk dat dat de Mac and Cheese was. Gecombineerd met bacon, smoked gouda, ajuin en jalapenos ;-)

  2. robinenkarlien schreef:

   Dat is de mac&cheese van Robin, waar hij nog spek, ajuin, pikante jalapenos en extra Gouda bij had gevraagd :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.