Soms moet vakantie gewoon vakantie zijn

Vandaag ontsnapten we aan de vochtige hitte door af te koelen in Dollywood’s Splash Country, het waterpark van Dollywood. De dag vloog voorbij, terwijl we van de glijbanen naar beneden roetsjten, op de ‘lazy river’ in een band dobberden, of even in de schaduw een boekje lazen.

Dit waterpark was niet zo groot, maar de attracties waren wel top! Er staat hier zelfs een watercoaster, een glijbaan die met magneten de bootjes terug naar boven stuwt, waardoor je een achtbaaneffect krijgt in een waterglijbaan. Superleuk, al is het toch ook een beetje raar om allemaal elektriciteitskabels richting waterbaan te zien gaan.

We hebben ook besloten dat de mensen uit Tennessee een beetje zijn zoals Kempenaars in België: een beetje boertig, vriendelijk, maar altijd goed bedoeld. Het moet trouwens ook gezegd: meestal verstaan we amper wat de mensen hier zeggen. Dat accent! Whereisy’allfrom? Op z’n vuilst uitgesproken en vol grammaticale fouten. Of er wordt wat gemompeld en dan is het uit de context raden wat ze zouden kunnen bedoelen.

Enfin, de meeste mensen hier hebben nog nooit gehoord van België als ze dat als antwoord krijgen op bovenstaande vraag, dus het kan nog erger. Gisteren vroeg een van de kassiersters trouwens stomverbaasd of we dan met het vliegtuig naar de USA waren gekomen en waarom in godsnaam? Wereldvreemd zijn ze hier misschien toch ook een beetje. Al zijn er toch al enkele Amerikanen geweest die beginnen over hoe goed onze Rode Duivels zijn. Sommigen kennen ons dus zeker wel! En anders is er ook nog Tomorrowland waar ze blijkbaar ook massaal naartoe willen.

Zo meteen nog even wat hersenloze tv kijken (niet moeilijk hier, het is trouwens ‘American Ninja Warrior’ op NBC) en dan is het weer bedtijd! Morgen gaan we nog eens naar de Smokies om dan North Carolina in te rijden. Byebye Tennessee!

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Ilse Helsen schreef:

    Gaan jullie wat lachen met de Kempen, ja? :) Toch ik snap het wel volledig maar ik ben er fier op om van de Kempen te zijn, hoor. Mag ik toch even vragen een paar dagen op voorhand of jullie willen proberen in Charleston een borreltje te vinden voor m’n lief? Die stad fascineert me enorm, mede door m’n favoriete reeks aller tijden ‘North and South’. Enjoy the Smokies today!

    1. robinenkarlien schreef:

      Aangezien ik zelf een kempenboer ben was de vergelijking met ontzettend veel goede bedoelingen geschreven door Karlien ;) We zullen denken aan het glaasje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.