Not being a candy ass!

Vandaag was het een hoogdag voor Robin! Belangrijker dan Kerstmis, Pasen, Nieuwjaar en al zijn vorige verjaardagen samen. Want vandaag gingen we naar Dollywood, Tennessee. Dit park is gesticht door en helemaal ter ere van Dolly Parton, opgericht in 1986 (dat kan al helemaal geen toeval meer zijn!) en doordrenkt met countrymuziek en zuiderse sferen!

Dollywood is een op en top familiepark, perfect onderhouden en met voor elk wat wils, in een gemoedelijke en familiale sfeer. De trots en de arbeisdvreugde stralen van de werknemers af, die ook allemaal perfect thematisch gekleed zijn in het thema van de attractie (Ocharme voor de mensen met jeanssalopetten en hemden bij de houten achtbaan, want het was weer heet vandaag!) Sommigen waren zelfs ook hevige achtbaanfanaten, en dan straal je natuurlijk werkplezier uit. Het leek ook alsof we iedereen kenden aan het eind van de dag, want de werknemers spraken ons voortdurend aan: Ah, zijn jullie terug? Oh, vorige keer zaten jullie achteraan, nu vooraan enz. Bovendien werken hier ook best veel oudere mensen (hopelijk meestal voor hun plezier), maar dat geeft toch altijd een extra vleugje degelijkheid en professionaliteit mee. Kortom: een heerlijk park, nóg beter dan Robin zijn verwachtingen en geloof me, die lagen hoog!

Vandaag had ook een primeur, want voor het eerst deden we allebei voor het eerst een nieuw type achtbaan: een B&M wing rider. Hierbij hangen de stoeltjes aan weerszijden van de baan en niet erop of eronder. Dat geeft natuurlijk een extra gevoel van vrijheid (zeker vooraan) want je zweeft, met je voeten bengelend, gewoon naast de baan. Het is ook weer cool gedaan dat de achtbaan vormgegeven is als een arend, en de stoeltjes hangen dan zogezegd onder de vleugels. Machtig zicht als je de trein het station ziet binnenrijden! Voor ons stonden 2 dames te wachten en die vertelden dat hun mannen niet mee durfden: ‘they’re real candy asses, that’s what we call them here!’ Zalig, toch?

Misschien was wel het beste moment van de dag toen het vuurwerk werd afgestoken en wij net voor de zoveelste keer deze Wild Eagle ingingen. Zo rustig een B&M lift opratelen, met vuurwerk naast je en vanuit je stoeltje het beste zicht hebben op alles, het was gewoon fantastisch!

Daarnaast staat er ook een geweldige houten achtbaan van GCI, zoals Joris en de Draak in de Efteling en die bouwen gewoon geen slechte dingen he… Topbaan, de Thunderhead!

Ook de gloednieuwe achtbaan, de Firechaser Express was echt leuk. Eigenlijk heeft Dollywood geen slechte attracties, alles is gewoon top! Zelfs het Dolly Parton museum was schitterend, net zoals een race glijbaan waarin je met bootjes van de berg naar beneden scheurt. Nergens anders heb je dat soort attracties al gezien, dus dat zijn must-do’s!

Het park ligt trouwens op een schitterende locatie, vlak aan de voet van de Smokies, in het groen, met overal bossen rondom je, mooi geïntegreerd in het park. “De perfecte combinatie van natuur, amusement, sport en cultuur”, noemde Robin deze dag. :-)

Morgen gaan we naar Splash Country, het waterpark van Dollywood. Even een rustiger dagje inlassen.

Advertentie

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Nele schreef:

  Jaja, ’86 is een goed jaar :). Klinkt fantastisch!

 2. Ilse Helsen schreef:

  Ongelooflijk … ik voel die sfeer van Dollywood tot hier. Helemaal zoals je het je dan toch had voorgesteld. Helemaal American! Mijn kids worden hier helemaal enthousiast van!!! En geniet maar goed vandaag van jullie waterpretpark. Hier komt sinds lang een zonnetje piepen. In Ukkel is er een nieuw record : 6 dagen lang GEEN zon, niets, nul komma nul … XXX

 3. dakketnieweet schreef:

  Ik ben me toch een partij strontjaloers.. :)

 4. Davina schreef:

  Amai, maar nu ben ik toch echt mega jaloers hoor! Het Dollywood van mijn groot idool! Pfff. Ik wou nu dat ik jou was!

 5. Kenneth schreef:

  Dollywood staat hier al jarenlang absoluut op nr. 1 op het verlanglijstje. Blij om te lezen dat het park zelfs de verwachtingen overtreft. Supertoffe foto’s!

  1. robinenkarlien schreef:

   Boek dat vliegtuig en hup naar Tennessee y’all!

 6. roelovich schreef:

  Amaai, er is er hier ook ene jaloers hoor! Lijkt mij een super gezellige dag geweest in een charmant parkje dat bruis van de Amerikaanse gastvrije sfeer! Veel plezier nog daar!

 7. Yorgo Van Sanden schreef:

  Wat een prachtig sfeervol park, tenminste dat straalt als van de foto’s af! Ik ben eens aan m’n inhaalslag begonnen hier op jullie blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.