De pangolin is het meest illegaal geïmporteerde dier ter wereld

Dat hebben wij vandaag geleerd tijdens een babbel met een ecologist en zijn zoon tijdens de regenpauze in Six Flags Over Georgia. Inderdaad, alweer een regenpauze, want het weertype blijft hier tropisch. Het was weer zweten en puffen vandaag. Gelukkig koop je voor 15 dollar een grote beker die je de hele dag gratis overal kan laten bijvullen. Daar maakten we dus gretig gebruik van! Om half 2 gingen de hemelsluizen echter open en sloten alle attracties voor 1,5u, tot het onweer gepasseerd was. In die tijd stonden we dus te babbelen met een duo uit Montana, waarvan de zoon de pangolins wilde redden. Meer info hier :-)

Six Flags Over Georgia is best een leuk park. Buiten de 11 achtbanen is hier bijzonder weinig te beleven, op een klein nieuw waterparkje na, maar daar hadden we vandaag geen tijd voor. Onze aandacht ging naar de achtbanen, die absoluut wel de moeite waren. Dit Six Flags park heeft maar liefst 4 types van B&M staan: een hypercoaster (een hoge achtbaan à la Silver Star in Europa Park, maar eigenlijk leuker), een stand-up (waarin je dus recht in staat), een inverted (waar de stoeltjes onder de baan hangen) en een flying (waarbij je onder de baan hangt met je hoofd naar voren, zodat je lijkt te vliegen). Daarnaast heeft het park nog 2 houten achtbanen, een mijntrein, een 95 graden drop coaster (zoals Typhoon in Bobbejaanland, maar dan véél leuker), een pijnlijke Vekoma, een leuk kinderachtbaantje en Mind Bender, een absolute klassieker van Schwarzkopf uit 1978, die aan de basis lag van de ontwikkeling van veel moderne achtbanen. Jullie lezen het, er was genoeg te doen vandaag!

Voor mij was het toch een spannende dag, mijn eerste stand-up en flying coaster. Ik had meer schrik voor de stand-up, want al rechtstaand overkop gaan, dat zag ik niet zo goed gebeuren. Uiteindelijk viel dat goed mee, al was het ietwat oncomfortabel. Robin vond deze ‘Georgia Scorcher’ wel een van de betere stand-ups die hij al gedaan had. In de flying stapte ik zonder zenuwen, maar man, wat schrok ik onderweg van de bizarre krachten die langs overal op je lichaam inwerken. Het hielp natuurlijk ook niet echt dat we daarvoor een 40-tal minuten in de volle zon in de wachtrij hadden gestaan. Dat hadden ze toch wel mogen overdekken in dit klimaat. Nadien was ik dus toch licht oververhit en wat door elkaar gerammeld… Tijd voor een half uurtje airco :-)

We hebben ons ook kostelijk geamuseerd met het personeel hier. Het gaat allemaal eeeeeeeerg traaaaaaag, maar sommigen zijn wel enorm enthousiast. Zoals de hilarische Quashauna, die ons als haar laatste klant vandaag hielp met het omruilen van een magneet en het teruggeven van 1 dollar + tax. Te lang verhaal voor hier, maar het was een omslachtige procedure, die ze al zingend en lachend doorliep, terwijl we het intussen nog hadden over minimumlonen, belastingen en ziekteverzekeringen. Een andere werkneemster had er vanmiddag 10 minuten en 2 telefoontjes met de supervisor voor nodig om uit te zoeken hoe ze onze souvenirs naar de inkom kon sturen, zodat we ze op het einde van de dag weer konden afhalen, want wij sturen echt altijd alles naar de uitgang. Best komisch was haar gestuntel.

Het park was vandaag tot 21u open en om 18u waren we al rond! Het was niet zo druk, dus sommige achtbanen hadden we zelfs meerdere keren kunnen doen. We verloren alleen wat tijd door het stomme lockersysteem, waarbij je al je spullen in een locker moet steken voor je de achtbaan op mag. Zet toch gewoon bakken bij de baan waar je je rugzakken in kan steken, denken wij dan, maar nee, Six Flags kan zo natuurlijk nog wat geld uit onze zakken halen, dus zetten ze lockers. Gelukkig was dat niet het geval bij alle achtbanen, zodat het tijdverlies nog beperkt bleef. Na een lekkere Panda Express (heerlijk ‘Chinees’ eten) konden we dus nog een snel rondje doen door het park. Ware het niet dat het weer daar weer een stokje voor stak, want we stonden net in de rij van Mind Bender toen alles weer even stilgelegd moest worden door het volgende onweer. Het duurde gelukkig niet al te lang, zodat we daarna toch ook Goliath nog een keertje konden doen. Altijd mooi om de dag af te sluiten met een leuke B&M hyper bij valavond.

Advertentie

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Chantal schreef:

  Toch maar een bedenkelijk gezicht hoor, Karlien, waarop jij je “Chinees” eten trakteert. Ziet er keeeiiiiilekker uit. Ahem :-) Overigens ook mooie man-wat-is-het-hier-tropisch!-selfies.

  1. robinenkarlien schreef:

   Panda Express is zowat onze favoriete fastfoodketen hier, dus dat bedenkelijk gezicht zou niet mogen ;) Hopelijk is al het zweet op de selfies ook goed te zien…

 2. Laura De haes schreef:

  Wat ziet het daar leuk uit! :)
  Jullie maken altijd wel iets spannend of grappig mee!
  een rechtstaande rollercoaster?? ik krijg al bang als ik er nog maar aan denk..
  Nog veel plezier!
  Ik hoop dat ik later ook zo veel mag reizen :)
  Hopelijk beteren de onweersbuien de volgende dagen.
  Geniet er nog van!

  1. robinenkarlien schreef:

   Ja, die bestaan hoor! In de VS kan je er veel vinden, maar in Europa staat er maar één in Engeland en da’s nog eens een achtbaan van Intamin en niet van B&M. Het systeem is vrij eenvoudig: je stapt op een soort zadel dat in hoogte verstelbaar is en je hebt ook nog een schouderbeugel.

 3. Lieve Cornelis schreef:

  Wat spijtig van dat onweer! Ik kan me voorstellen dat het niet zo leuk is om telkens te wachten tot die attracties terug opengaan. Zonde van de tijd! Maar jullie vullen die wachttijd op met interessante babbeltjes. Dat is dan ook weer mooi meegenomen.

 4. Ilse Helsen schreef:

  2 dingen geleerd vandaag… rechtstaande rollercoasters bestaan : creepy! En een pangolin… het is dus een dier. 😄 Ik zou nogal schrik hebben van dat onweer. X

 5. Johannes schreef:

  Ik voel het zweet al uit mijn gat lopen als ik al die foto’s zie! Hoe warm is’t daar seg.. :D Panda Express is idd keigoe, en ik ben zeer jaloers da gelle nen absolute klassieker als Mindbender hebt gedaan. :)

  Goe bezig, ginder!

  1. robinenkarlien schreef:

   Wij zweten ons ook kapot hoor :p Mindbender is trouwens TOP!

 6. els. schreef:

  Ik ben alvast fan van de pangolin :) Zijn snoetje lijkt zelfs een beetje op de WK-mascotte Fuleco! Maar ik heb besloten dat de pangolin cooler is dan een gordeldier. Een tong van 40 cm!! *onder de indruk*
  Is dat ingewikkeld spacey oranje geval de bijvul-beker?
  Weer een leuke blog, tof om te volgen, jeuj :D

  1. robinenkarlien schreef:

   Dat spacey geval is inderdaad de beker. Ondertussen hebben we er deze reis al drie in de collectie ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.