Home sweet home

Het blijft toch raar hoor, terugvliegen vanuit het westen van Amerika. Je vertrekt ’s ochtends (erg) vroeg na 3 uur slaap, je ontbijt snel voor je 5 uur naar New York vliegt. Daar is het dan al namiddag, dus klok 3 uur vooruit en je eet weer iets (de laatste Panda Express, snif snif), terwijl je uren wacht op je vlucht naar Brussel. En tegen dat die vlucht vertrekt, is het al donker en krijg je nog in sneltreinvaart een snackje en een warme maaltijd, voor ze alle lichten doven en een korte nacht simuleren van zo’n 3 uur tot je na een vlucht van 7 uur in België landt, je klok 6 uur verder draait dan is het opnieuw 9u ’s ochtends. Hoera! Een nieuwe dag! Kan iemand er nog aan uit? Onze bioritmes alvast niet. Geen idee hoe laat het nu is volgens mijn lichaam, maar we doen ons best wakker te blijven en gewoon het Belgische ritme over te nemen.

Afkicken is het sowieso. Na zo’n waanzinnige reis van 6 weken is thuiskomen uiteraard ook leuk en lijkt het snel alsof je nooit bent weggeweest, maar toch hadden we ook nog gerust maanden willen doorgaan met genieten, ontdekken en onderweg zijn. Och, zo blijven we dromen zeker.

In ieder geval een dikke merci voor alle leuke reacties op de blog, voor de complimentjes en voor het volgen en willen lezen van onze wilde avonturen. Wij besluiten deze reis met een aantal cijfers:

– # kilometers afgelegd met ‘den Dodge’: 10 694 (of 6645 mijl)
– # uren in de auto: 152
– # nationale parken bezocht: 15
– # nationale monumenten bezocht: 6
– # state parks bezocht: 3
– # stempels in onze NPS-paspoorten: 46
– # dieren dat jammerlijk genoeg in aanraking kwam met den Dodge: 2
– # beren gezien: 1
– # elanden gezien: 1
– # bizons: 4873
– # bizons dat vlak naast onze auto wilde passeren: 4673
– # staten doorkruist: 9
– # achtbanen gedaan: 39 (Robin iets meer)
– # indianen gesponsord: te veel
– # indianen die boos waren om een Instagram-foto: 1
– # dollar verdiend in Vegas: 17,46
– # verschillende fastfoodketens die geld aan ons verdiend hebben: 11
– # nummerplaten die we niet gezien hebben: 5 (Delaware, Hawaï, Maine, Rhode Island, Vermont)
– # verschillende nummers gehoord op de satellietradiozender Sirius XM Hits 1: 35
– # keer dat we Clarity van Zedd / Foxes gehoord hebben: 7231
– # flesjes water dat we gedronken hebben op onze wandelingen: 72
– # keer dat onze blog werd bekeken: 30794

Advertentie

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ilse Helsen schreef:

  Karlien en Robin, 6 weken lang wisten jullie mij te entertainen. Elke dag opnieuw was het uitkijken naar jullie verslag. Zo brachten jullie amusement in mijn zware verhuis. Ik kreeg vaak rillingen en keek met verbazing naar de foto’s van de Nationale Parken (ik schrijf ze bewust met een hoofdletter). Ik was stikjaloers op jullie. Ik kijk al uit naar wat jullie nog in petto hebben voor de toekomst. Geniet nog maar goed na deze laatste week voordat de realiteit weer start en luister naar jullie lichaam. Rusten rusten rusten! Dank je voor het fijne leesmateriaal en leermateriaal voor m’n klasje! Dikke zoenen uit Berlaar! X

 2. Marijke schreef:

  Ik sluit me aan bij Ilse (die ik niet ken). Hoewel ik niet in het onderwijs sta, ga ik toch een vakantiegewoonte missen: de blog lezen van Karlien en Robin. Zo leuk geschreven, echt leuk gedaan! En uiteraard ook jaloers op die fijne trip!

 3. Steven Peeters schreef:

  Robin en Karlien, ik vond het geweldig om dagelijks jullie avonturen te lezen. Zo tof geschreven en steeds met de nodige wauw, ooohs en aaahs erbij. Helemaal top! Merci en tot gauw! X

 4. Martine, Harry en BEAU schreef:

  Jullie blog was onze ontbijtliteratuur op vakantie in den Ardèche, maar ook toen we terug thuis waren. Het las als een “vakantieroman”, heerlijk leesvoer. We kijken uit naar het “fotoalbum” dat zeker zal volgen. Op naar de volgende blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.