Lazy horse point state park

Het was te verwachten: na onze inspanningen van gisteren, waren we vandaag lui. Gelukkig stonden er maar twee parken op de planning vandaag. :-)

Nee, we konden het best rustig aan doen, want Dead Horse Point State Park is eigenlijk gewoon één uitkijkpunt op weg naar Canyonlands. De Colorado draait er met een grote bocht om een smal rotsplateau heen. Op dat smalle plateau werden vroeger wilde paarden bijeengedreven. Volgens de legende werden de paarden ooit eens aan hun lot overgelaten, waardoor ze stierven door een gebrek aan water. Vandaar de naam. Het uitkijkpunt is best spectaculair (en een bekend beeld), maar volgens Robin is Horseshoe Bend in Page toch nog een pak indrukwekkender, omdat je er dichter bij kunt staan.

Nadien gingen we naar Canyonlands, het noordelijke deel dan toch, Island in the sky. Het zuidelijke deel, The Needles, ligt zo’n 110 mijl verder, dus dat sloegen we over. Naast wat uitkijkpunten, wandelden we ook naar Mesa Arch, een heel mooie boog, die pal aan de rand van de canyon staat. De durvers kunnen over de boog lopen, maar dan moet je wel tegen een afgrond van zo’n km kunnen naast je. Robin probeerde me nog wijs te maken dat ze deze boog in de jaren ’70 verplaatst hadden van Arches NP om het bezoekersaantal van Canyonlands wat op te krikken… Maar daar trapte ik toch (net) niet in. :-) We moesten toch ook wat gniffelen met iedereen die op de foto wilde met de boog, maar dan boos werd op andere mensen die in de weg stonden, of op de boog klommen. De grootste verwarring ontstond tussen wat Fransen, Amerikanen, Nederlanders en Koreanen (die duidelijk niemand verstonden). Wij verstonden de drie eerstgenoemden uiteraard wel en konden dus alle misverstanden en ergernissen vrolijk vanop een afstand mee volgen.

We wandelden nog naar een uitkijkpunt op Upheaval Dome, een mysterieuze rotsformatie en krater waarvan men niet weet hoe ze ontstaan zijn: onderliggende zoutlagen of een meteorietinslag zijn de meest waarschijnlijke scenario’s.

Bij een volgende uitkijkpunt zagen we mensen staan en – ’t is toch niet waar hè – jawel, het koppel Belgen waar we gisteren een uur mee hadden staan babbelen: Hans en Sonja. Enfin, ja, de naam van de man hebben we gisteren opgevangen in het geratel van de Oost-Vlaamse, de vrouw hebben we zelf Sonja gedoopt. Gelukkig was het meeste gisteren al verteld, waardoor we door konden naar het volgende viewpoint. :-)

Dat was Grand View Point Overlook, waar je een prachtig zicht hebt op de canyon. Je kan ook een stuk langs de rand van de canyon lopen, waar je met een afgrond van een kilometer toch menig kriebel in de buik voelt.

We waren meer onder de indruk van Arches NP, maar toch is Canyonlands een (korte) stop waard. Morgen verlaten we Moab en rijden we weer Colorado in, voor een paar dagen nationale parken in het oosten van The Centennial State.

Advertentie

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Geert schreef:

  Zo zie je maar weer hoe meningen kunnen verschillen. Ik vind Canyonlands veel mooier en indrukwekkender dan Arches (vond ik persoonlijk een van de mindere NP’s) en als ik moet kiezen tussen Horseshoe Bend en Dead Horse Point ga ik zonder twijfel voor die laatste die ik toch vele malen indrukwekkender vind. Leuk om jullie ervaringen te lezen. Veel plezier nog!

 2. Ilse Helsen schreef:

  Fantastisch, die foto’s van jullie staan gewoon rechtstreeks in m’n cursus aardrijkskunde alleen zijn deze veeeeeeeeeeeeeel mooier! Amerika zit geologisch echt raar ineen, hoe kan dat toch allemaal, seg! Nog elke dag zit ik te genieten met enorm veel bewondering! Tof dat we nog elke dag opnieuw zo’n mooi verslag krijgen, we gaan echt in een zwart gat vallen na den 22ste …:(

 3. Lieve Cornelis schreef:

  Die grappige gewoonte van namen te geven aan mensen die je niet kent, zit bij ons in de familie ook in de genen. Echt leuk! Ik heb al direct een beeld van hoe Sonja eruit zou kunnen zien. :)
  Jullie foto’s zijn echt prachtig! Ik geniet er elke keer enorm van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.