You’re all on a coaster vacay?

Vandaag stonden er twee pretparken op het programma. Het was nog twee uur rijden naar Elitch Gardens in Denver, dus we waren al vroeg uit de veren. De eerste meters rond de ingang van het park zagen er veelbelovend uit. Maar eens we wat verder liepen zagen we de restanten van een oud Six Flags park: ijzeren hekken met honderden waarschuwingen voor levensgevaar, veel beton, weinig sfeer en vooral erg onvriendelijke en duidelijk verveelde personeelsleden, die liever sms’ten dan klanten te helpen.

Ook de achtbanen waren niet echt om over naar huis te schrijven met o.a. een gammel houten ding, een Vekoma inverted (auw, de kussens aan de oren hadden écht hun nut!), een gewone Boomerang en het enige echt speciale ding, de Half-Pipe, was dicht.

Rond half 3 trok de hemel dicht en barstte er een onweer los. We waren net ons zwemgerief gaan halen om in het waterpark te gaan, maar alle attracties sloten. Gelukkig was er op dat moment een circusshow en konden we even schuilen. Toen het tegen 4u weer wat opklaarde, haastten we ons toch naar de lockers van het waterpark en waren we net klaar om de glijbanen op te gaan toen de poort voor onze neus weer gesloten werd. Zogezegd omdat het slechte weer zou terugkomen. Maar echt, straalblauwe hemel op dat moment! Dan maar weer het pretpark in, maar nog geen 5 minuten later werd omgeroepen dat heel het park ging sluiten. In een winkeltje hoorden we de echte reden: gewoon omdat iedereen weggegaan was door de regen en er amper nog volk rondliep. Heel klant-onvriendelijk uiteraard.

Toen we in Lakeside Amusement Park aankwamen, hadden we spijt dat we niet veel vroeger naar daar waren gegaan. Wat er die ochtend aan sfeer ontbrak, was er in honderdvoud aanwezig in Lakeside. Het park is 103 jaar oud en is een ‘familiebedrijf’, al verschillende generaties lang. Bovendien heeft het een oude houten achtbaan, de Cyclone, die echt cult is onder de kenners. Er staan ook een heleboel bijna uitgestorven kermisattracties, de ene heel leuk, de andere iets enger door de leeftijd ervan. De ‘wilde muis’ gaat zo hard door de bochten in heel oude karretjes dat je elk moment van de baan lijkt te kunnen vliegen. Maar het coolste aspect van het park is dat het nog helemaal in de retrostijl is. Je lijkt zo getransporteerd naar de jaren ’60. De grote attracties zijn enkel ’s avonds open, dus je bezoekt het park vooral in het donker, waardoor de vele gekleurde lampjes en neonlichten uiteraard voor nog meer sfeer zorgen. En zoals de naam het zegt, ligt het park langs een meer, wat dit alles nog idyllischer maakt. Absoluut een bezoek waard dus, plus de achtbanen die hier staan, zijn leuker dan die in Elitch!

We slapen nu 1 nacht bij Sara en Shea, in hun goedkope gastenkamer die we via Airbnb hebben geboekt. Leuk om eens in een gewoon huis in Denver te slapen, bij de locals, die in hun heerlijke taaltje van hier duizend keer y’all gebruiken en onder de indruk waren van onze rollercoaster vacay. Heerlijk.

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.