New Mexicaanse achtbanen en cultuur

Cliff’s Amusement Park is een ietwat veredelde kermis in de buurt van Albuquerque, maar er staan 2 achtbanen, dus werd dat onze eerste stop voor vandaag. De New Mexico Rattler is een van de achtbanen waar Robin als kleine jongen een foto van in z’n schoolagenda had zitten. Echte cult dus… De houten achtbaan rammelde wel wat, maar het was een leuke en vooral lange baan. Door de lieve mevrouw aan de balie kregen we een bandje om ‘unlimited rides’ te doen voor de helft van de prijs (anders betaal je per ritje) dus nu konden we de Rattler een paar keer doen. Op een paar uur tijd waren we rond, dus konden we vertrekken naar Santa Fe. Misschien toch nog even vermelden dat Robin ook nog gefrituurde Oreo’s kocht als lunch. Ongelofelijk wat die Amerikanen allemaal in het frietvet gooien, maar eigenlijk waren het best lekkere smoutebollen met koekjesvulling. Ook weer goed voor één keer.

Santa Fe is een gezellig, klein en artistiek stadje. In onze reisgids stond een wandeling door het centrum dus die deden we dan ook. Erg leuk was ‘de kapel met de mysterieuze wenteltrap’. De kapel was gebouwd voor een zusterorde, maar er was geen verbinding voorzien tussen het orgel en de kerk beneden. De zusters baden in zak en as voor een oplossing. Op de 9e dag verscheen plots een mysterieuze timmerman die voorstelde om een trap in mekaar te knutselen. Na 6 maanden werken met enkel hamer, zaag, winkelhaak en water had de man een ingenieuze trap gemaakt die 2 wentelingen maakt van 360 graden, en dit zonder enige steunbalk. Daarna is de mysterieuze man verdwenen, zelfs zonder geld te ontvangen voor zijn werk en tot op de dag van vandaag is het een groot raadsel hoe de trap kan blijven rechtstaan en wie de timmerman was. We vonden het best een grappig verhaal en als je dan op de trap staat te kijken terwijl je het verhaal leest (in het Nederlands! Ze waren er voorzien op bezoek van over de hele wereld) was het best de drie dollar waard :-)

Een ander heerlijk plekje is de Santa Fe Plaza, een gezellig grasveld met bankjes en winkeltjes rondom, waar vanavond toevallig ‘Tuesday in the bandstand’ plaatsvond, een buitenluchtoptreden van verschillende bands. Plots doken overal picknickdekens, kampeerstoelen en zo’n honderden mensen op, dus haalden wij ook onze boeken en legden ons er gezellig bij op het gras. We aten nog in een bekend Mexicaans restaurant in de stad (pikant! Maar wel lekker) en nu zitten we al in Taos, dat we morgen even kort gaan verkennen.

Advertentie

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ilse Helsen schreef:

  Leuke foto’s … de enige plaats waar ik zo’n gebouwen in het echt heb gezien is in Disneyland Parijs! Jullie genieten nog steeds enorm, fijn!

  1. robinenkarlien schreef:

   Geestig, dat is zowat exact hetzelfde als wat ik tegen Karlien zei :-)

 2. Kenneth schreef:

  Heerlijk om jullie blog te kunnen blijven volgen. Heb stiekem al een Google Map aangemaakt met de leukste stops van jullie reis. Zo kunnen wij ook al beginnen plannen voor een volgende USA trip ;) Welke gids gebruikten jullie? Capitool USA? Die dikke? :)

  1. robinenkarlien schreef:

   We hebben heel veel hulp gehad van http://www.ontdek-amerika.nl en het stuk vanaf Denver is ook gedeeltelijk gebaseerd op de reis die Geert, Sofie, Ludwig en Jeroen gedaan hebben in 2010 al hebben wij die route nog wat verlengd. Daarna kwamen de gidsen boven ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.