Tent Rocks en Walter White

Vandaag stond er een gevarieerde dag op het programma. We waren weer vroeg uit de veren om naar het Kasha-Katuwe Tent Rocks National Monument te rijden. Na een heerlijk ontbijt (deze keer met spek, worstjes en eieren) en een gezellige ochtendbabbel met een bejaard Brits koppel gingen we op pad. We wilden niet te laat zijn, want het wordt erg warm in de namiddag en er stond een stevige wandeling op het programma.

De Kasha-Katuwe Tent Rocks is een klein gebied waar de rotsen door vulkaanuitbarstingen en erosie de vorm van tenten hebben aangenomen. Er zijn twee wandelpaden, waarvan het meest populaire de Slot Canyon Trail is van 4,8 km. Eerst loop je aan de voet van de Tent Rocks, dan ga je door een slot canyon, een smalle opening tussen de wanden van de rotsen en daarna klim je 200 meter naar boven om een mooi uitzicht te krijgen op de vallei en de vreemde Tent Rocks. Deze wandeling is echt geweldig leuk, de rotsen zijn best indrukwekkend, de schaduw in de slot canyon was heel welkom en het uitzicht boven was, na de toch best zware klim, een prachtige beloning. Het was redelijk druk op de wandeling: er was een hele lagere school op schooluitstap, maar het leuke aan zo’n trail (en het gezamenlijk afzien) is dat iedereen vriendelijk hallo zegt, of zegt hoe lang je nog moet doorgaan, of je moed inspreekt. Op de top hadden we nog een gezellige babbel met een Amerikaans gezin. De sfeer is echt heerlijk gezellig op die trails.

Daarna reden we terug naar Albuquerque met de al eerder vermelde lijst van adressen uit de serie Breaking Bad, die zich dus in deze stad en streek afspeelt. We stopten bij de woningen van de hoofdpersonages, het is te zeggen, uiteraard zijn dit privé-woningen en voelde het toch een beetje raar om met onze fototoestellen rond deze woningen te cirkelen. We trokken dus vaak gewoon een foto vanuit de auto. Maar het was een feest van herkenning en het zal zeker een extra dimensie geven als we de rest van de reeks bekijken.

We wandelden nog even naar Old Town, het zogezegd authentieke stadsgedeelte, maar dat viel serieus tegen. Blijkbaar zijn veel winkeltjes op maandag gesloten, dus het was er helemaal verlaten. Nochtans waren er wel erg gezellige pleintjes en patio’s, met verschillende leuke kunstgalerijen en winkeltjes (met voornamelijk aardewerk van de Pueblo-cultuur), maar vanavond viel daar dus weinig van te ontdekken.

We zijn dan naar een restaurantje gereden dat we gisteren al gepasseerd waren en onthouden hadden: Vinaigrette, waar de specialiteit, zoals de naam doet vermoeden, slaatjes zijn. We konden kiezen uit 20 heerlijke en lichte slaatjes en het was een waar smulfestijn! Heerlijk! Met een stukje cheesecake als afsluiter hebben we onze buikjes gevuld met de perfecte maaltijd.

Morgen staat alweer een gevulde dag op het programma, maar we blijven genieten van de vele geweldige en gevarieerde indrukken en al het moois dat we hier al zijn tegengekomen!

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Ilse Helsen schreef:

    Wow, dit is dan ook weer Amerika! Zo speciaal … m’n aardrijkskundig hartje kriebelt bij dit alles. Karlien … dit krijg jij nooit op 1 les uitgelegd in 3CM :) Tot morgen! Hier in België ook nog steeds een prachtige zomer (veel te warm eigenlijk). Groetjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.