Op zoek naar Walter White en co

Albuquerque. Hoe héérlijk klinkt dat niet? Albuquerque. Zeg het nog maar eens: “A-L-B-U-Q-U-E-R-Q-U-E”. Zoveel New Mexicaanse sfeer en stemmigheid in één plaatsnaam. Ergens in de tweede week van onze trip verblijven we enkele dagen in deze Amerikaanse stad en onverwacht gaat dit toch net een tikkeltje specialer worden dan dat we aanvankelijk hadden gedacht. Want naast een veredelde kermis, Sandia Peak, Pueblo-architectuur en natuurlijke monumenten is ABQ ook de thuis van Walter White en Jesse Pinkman.

Misschien dat deze namen jullie weinig zeggen, maar “Breaking Bad” doet zeker een belletje rinkelen. Deze Amerikaanse serie zijn we beginnen kijken sinds we onze reis geboekt hebben en dat vooral omdat deze bekroonde reeks zich afspeelt in de stad. Voor wie nog steeds geen idee heeft waarover we het hebben, een korte samenvatting:

“Walter White is scheikundeleraar. Op het moment dat zijn vrouw zwanger is van hun tweede kind, stort Walters wereld in. De dokter heeft namelijk vastgesteld dat hij terminaal ziek is. Walter heeft longkanker en lijkt niet lang meer te zullen leven. Om er voor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood niet in een financiële crisis belandt, besluit Walter over te schakelen naar een leven als misdadiger. Met de hulp van Jesse, een uitgevallen leerling die in zijn klas heeft gezeten, maakt en verkoopt hij de drug crystal meth.”

breakingbad01

En of het de moeite is om deze serie te zien! Vanaf de eerste aflevering waren we verkocht en sindsdien verslinden we de ene episode na de andere. De beelden van de stad en het landschap van Albuquerque en New Mexico brengen ons ook helemaal in de stemming om de regio te bezoeken. ‘Breaking Bad’ heeft dan ook een positief effect gehad voor het toerisme in de stad en ook wij staan behoorlijk te springen om een aantal iconische locaties uit de reeks te bezoeken.  Een goede bron hiervoor is deze blog waar we goed gebruik van zullen maken!

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.