Muggen mayhem

Valleyfair was het vierde park van de Cedar Fair groep dat we bezochten. Omdat het al laat is en mijn inspiratie al in dromenland lijkt te liggen, vat ik de dag samen in 10 weetjes.

1) Valleyfair was een erg leuk park, na Kings Island het beste Cedar Fair park dat we dit jaar hebben bezocht.

2) We leerden dat de naam Cedar Fair komt uit 1978 toen Cedar Point Valleyfair kocht en een nieuwe pretparkgroep oprichtte die beide namen combineerde.

3) Renegade was de beste achtbaan van het park, een houten GCI uiteraard. We deden 6 ritjes in deze baan, waaronder het laatste ritje van de dag, om 23u vanavond.

4) Excalibur was ook een leuke achtbaan, al is het wat fout om dit toe te geven over zo’n raar Arrow-geval. Wild Thing, de hoogste achtbaan van het park, van Morgan, viel dan weer wat tegen.

5) Deze middag vluchtten we weer het waterpark in. Om even te ontsnappen aan de hitte, gingen we een uurtje in het golfslagbad liggen.

6) Dat waterpark was eigenlijk wat te klein voor het volk dat er vandaag in zat. Het zwembad had zijn volle capaciteit bereikt waardoor de watertesten niet goed bleken en het hele zwembad even ontruimd moest worden tot het chloorniveau weer goed zat. Het was hilarisch toen het fluitsignaal klonk en 200 man tegelijk het zwembad instormde.

7) Ik ging voor het eerst mee in een Space Shot van 70m hoog en vond het eng maar leuk. Je wordt eerst 70 meter langs een paal de lucht in geschoten om dan weer 70 meter naar beneden te vallen.

8) Valleyfair is een erg proper park! Het lijkt alsof elke attractie deze winter een grondige schilder- en opknapbeurt heeft gekregen want alles ziet er netjes en nieuw uit. We zagen ook verschillende medewerkers op hun weg door het park vuil oprapen en in de vuilbak gooien. Geëngageerd, dat zien we graag!

9)  We aten geen Panda Express vandaag, ook al was er een in het park. Robin at een funnel cake met caramel en gefrituurd ijs en ik at taco’s met guacamole en tortillachips. Lekker!

10) We nemen ook allebei tientallen muggenbeten mee uit het park. Zo’n wachrij in het groen vlak naast een heel waterpark lijkt niet de beste combinatie. We moesten drie winkeltjes aflopen voor we nog een flesje muggenspray vonden, want iedereen liep te slaan, meppen en sprayen.

Advertentie

5 reacties Voeg uw reactie toe

  1. glenneke schreef:

    Oh my god, dat bord calorieën ziet er niet enkel Amerikaans, maar bovenal bijzonder njummie uit!

    Opmerkelijk dat een vrij legendarisch coasterpark als Mt. Olympus tegenvalt, terwijl het relatief anonieme Valleyfair (ik had er wel ‘ns van gehoord, maar weet verder niks over het park) zo goed meevalt. Net effe die Renegade op YouTube ingetikt en dat ziet er inderdaad een pittig baantje uit. Ik wil me de wereld van houten achtbanen écht niet meer voorstellen zonder die genieën van GCI :)

    1. robinenkarlien schreef:

      Een park kan soms helemaal kapot gemaakt worden door verschrikkelijke policies of operations (daar heb jij ook al wel genoeg kennis mee kunnen maken :)). Valleyfair was een park dat gewoon zoveel meer professionaliteit uitstraalde dat het contrast met Mount Olympus niet groter kon zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.